Ταξίδι στην Αράχωβα με το σκύλο σου!

10-09-2018

Σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η κοσμοπολίτικη Αράχωβα, αποτελεί ίσως τον απόλυτο προορισμό του χειμώνα. Κι αυτό επειδή το δημοφιλές θέρετρο δεν προσφέρεται μόνο για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ και τη διασκέδαση, αλλά και για όσους αναζητούν την επαφή με τη φύση, το καλό φαγητό, τις εκδρομές με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς και τα μέρη που εξελίσσουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να χάνουν την αυθεντικότητά τους.

Οι παραδοσιακές γειτονιές με τα δαιδαλώδη σοκάκια τους είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε υπέροχες βόλτες με το σκύλο σας. Περιπλανηθείτε γύρω από το Ρολόι, επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο και καταλήξτε στο πυροβολείο, στην πλαγιά πάνω από τον ναό του Αγίου Γεωργίου, για να απολαύσετε τη μοναδική θέα. Κατεβαίνοντας κάνε μια στάση στο Sehre στην κεντρική πλατεία Λάκκα, το κατεξοχήν pet-friendly στέκι της Αράχωβας, ένα γνήσιο και σύγχρονο café chalet στο οποίο θα απολαύσετε μοναδικό καφέ και υπέροχα ποτά.

Η κοσμική Αράχωβα αποτελεί τη βάση για τους περισσότερους σκιέρ που επιθυμούν να επισκεφτούν το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, αυτό του Παρνασσού. Λίγο πριν αρχίσουν οι μεγάλες ανηφόρες για το χιονοδρομικό κέντρο, θα συναντήσετε το Λιβάδι, ένα παλιό κτηνοτροφικό χωριό, που από τη δεκαετία του 80 άρχισε να γνωρίσει μια μεγάλη τουριστική έκρηξη, καθώς λειτουργούσε κατά κάποιο τρόπο επικουρικά στη φιλοξενία των πολυάριθμων τουριστών της Αράχωβας. Σήμερα το Λιβάδι είναι ένα καθαρά τουριστικό χωριό με ταβέρνες και πολυτελείς κατοικίες.

Μετά το Λιβάδι αρχίζει η ανεξερεύνητη πλευρά του Παρνασσού. Η αρχαία Λίλαια, η Πολύδροσος Αμφίκλεια, η Δαύλεια, η Τιθορέα κρατούν καλά κρυμμένους θησαυρούς – οι διακοπές σας στην περιοχή είναι μια καλή ευκαιρία να τους ανακαλύψετε παρέα με το σκύλο σας. Μην παραλέιψετε να συμπεριλάβετε στις περιηγήσεις σας το πανάρχαιο Κωρύκειο Άντρο, ένα σπήλαιο πάνω από το Λιβάδι σε υψόμετρο 1.360 μ., όπου φτάνει κανείς είτε περπατώντας το σηματοδοτημένο μονοπάτι Ε4 είτε με 4x4 και έμπειρο οδηγό. Στο δυτικό Παρνασσό θα συναντήσουμε και το εντυπωσιακό βάραθρο Επτάστομο, κοντά στην θέση Καλάνια και σε υψόμετρο 1300μ. Εδώ θα βρείτε το νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης, με το χιόνι να μην λιώνει ποτέ αφού η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπηλαίου δεν ξεπερνά τους 0° C.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Αράχωβας είναι η τοποθεσία, καθώς συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα. Από τη μία δίνει τη δυνατότητα επίσκεψης στον ορεινό όγκο του Παρνασσού, ενώ από την άλλη απέχει μόλις 17 από την παραθαλάσσια πόλη της Ιτέας και 46 χιλιόμετρα από το πανέμορφο Γαλαξίδι. Φυσικά για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να περάσετε από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ένα από τους σημαντικότερους και πλουσιότερους σε ευρήματα στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο και το ανακαινισμένο μουσείο . Οι Δελφοί απέχουν μόλις 12 χιλιόμετρα από την Αράχωβα. 

Αν θες να ανακαλύψεις τη μαγευτική Αράχωβα μαζί με το σκύλο σου, η Woof Club είναι εδώ για να σε βοηθήσει να οργανώσεις τις καλύτερες pet-friendly διακοπές. Μπες σήμερα στο www.woofclub.gr και ανακάλυψε το σύνολο των υπηρεσιών μας.