Ταξίδι στην Αρκαδία με τον σκύλο σου!

10-02-2018

Στην καρδιά της Πελοποννήσου, η Αρκαδία είναι ένας ιδανικός προορισμός για ολιγοήμερες εξορμήσεις με τον τετράποδο φίλο σου. Από την αρχαιότητα η Αρκαδία αποτελούσε συνώνυμο της ουτοπίας, σύμβολο της ειδυλλιακής ζωής της υπαίθρου και σπίτι του θεού Πάνα. Βουνά, έλατα, πέτρινα χωριά, φαράγγια και κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό για ατελείωτες βόλτες.

Το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι της Ορεινής Αρκαδίας και ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για χειμερινά σπορ και εξορμήσεις είναι η Βυτίνα. Εδώ θα βρεις ταβέρνες, καφετέριες, bars και μαγαζιά με τοπικά προϊόντα, κυρίως γαλακτοκομικά, βότανα, ζυμαρικά και μέλι. Οι πιο ρομαντικοί πάρτε το σκύλο σας και κάντε μια βόλτα στο Δρόμο της Αγάπης, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία για περίπατο. Στα περίχωρα της Βυτίνας θα βρείς την ιστορική Μονή της Κερνίτσας, ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της περιοχής. Στρατηγικά τοποθετημένη, η Βυτίνα συνδυάζει εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας, αλλά και στα χωριά του Μαινάλου και της Γορτυνίας, όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και τα Λαγκάδια.

Κάθε ένα από αυτά τα χωριά έχει τη δική του μακρόχρονη ιστορία. Ένα από τα ομορφότερα είναι η Δημητσάνα. Εδώ θα βρεις εντυπωσιακά μοναστήρια, την ιστορική βιβλιοθήκη της, με τις σπάνιες εκδόσεις, καθώς και το μικρό εκκκλησιαστικό μουσείο που στεγάζεται στο ανακαινισμένο σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου Ε’. Λίγο έξω από το χωριό, το Μουσείο Υδροκίνησης σας ξεναγεί στην προβιομηχανική τεχνολογία της περιοχής, ενώ εσείς κάνετε μια όμορφη βόλτα στη φύση ακολουθώντας τη ροή του νερού από τον αλευρόμυλο προς το βυρσοδεψείο και τον μπαρουτόμυλο. Μετά από εδώ, συνεχίστε την πεζοπορία σας στο φαράγγι του Λούσιου, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αρκαδίας. Σήμερα το φαράγγι έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, όπως και χώρος υψηλής οικολογικής προστασίας. Ο ποταμός Λούσιος είναι ιδανικός για rafting.

Στη Στεμνίτσα θα θαυμάσετε τον πύργο του Ροϊλού, το Λαογραφικό Μουσείο της Στεμνίτσας, με αναπαραστάσεις παραδοσιακών σπιτιών και εργαστηρίων, καθώς και εκκλησίες του 12ου και του 15ου αιώνα.  Στην Καρύταινα θα εντυπωσιαστείτε από το κάστρο της, γνωστό και ως «Τολέδο της Ελλάδας», ένα από τα σημαντικότερα κάστρα της Πελοποννήσου, χτισμένο τον 13ο αιώνα. Για τους λάτρεις της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής επιβάλλεται μια βόλτα στα Λαγκάδια, όπου δεσπόζει το αρχοντικό των Δεληγιανναίων, μιας από τις ιστορικότερες οικογένειες της περιοχής. Ωραίες βόλτες θα απολαύσετε και στη Ζάτουνα, όπου βρίσκεται και μουσείο αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέρασε εδώ ένα χρόνο εξορίας, ενώ στο χωριό Λιμποβίσι θα βρείτε το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που λειτουργεί ως μουσείο για τη ζωή και τη δράση του.

Αν θες να ανακαλύψεις την ορεινή Αρκαδία μαζί με το σκύλο σου, μην χάνεις άλλο χρόνο! 

Μπες τώρα στο Woof Club κι εμείς θα σου δώσουμε την καλύτερη pet-friendly ταξιδιωτική προσφορά.